DSC_8579

2015.: Kune obranile naslov na 4. Tapir kupu

Pobjedom momčadi Kuna nad Munjama s 4:0 u subotu je završen tradicionalni 4. Tapir kup u inline hokeju. Od ranog jutra do kasno navečer 15 momčadi iz Češke, Slovenije, Srbije i Hrvatske borilo se za vrijedni trofej jednog od najjačih turnira te vrste u regiji, a baš kao što je to slučaj bio i protekle tri godine, proslavljeni „ledeni“ hokejaš Igor Jačmenjak odveo je svoje Kune do ukupne pobjede.

Prema očekivanjima, bio je to najkvalitetniji turnir dosad, gledali smo odličan inline, nekoliko nevjerojatno neizvjesnih utakmica i u konačnici zagrebačko finale. Dolazak momčadi iz Češke pokazao se kao pun pogodak, pa je i „ljepotica“ dana bila utakmica Kuna i Slavoja, koju je na kraju naša ekipa dobila spretno i sretno s 5:4.

Na kraju, osim što su Kune osvojile turnir, a Munje bile druge, do trećeg mjesta stigli su igrači Somina iz Siska, zagrebački Pitoni bili su četvrti, a u Top 5 ugurali su se – pomalo neočekivano -i domaćini Tapiri.

Najboljim igračem četvrtog Tapir kupa proglašen je nekadašnji hokejaš Medveščaka, slovenski internacionalac Domen Vedlin (Kune) , Igor Jačmenjak bio je najbolji strijelac, a epitet najboljeg golmana, u tijesnoj konkurenciji s izvrsnim Doronom Davidom Rastovskim (Munje), pripao je Tihomiru Filipecu, također igraču Kuna.

 

Polufinale:
Kune Zagreb – Somine Sisak 9:0
Munje Zagreb – Pitoni Zagreb 5:0

Za 3. mjesto:
Somine Sisak – Pitoni Zagreb 3:0 (bb)

Finale:
Kune Zagreb – Munje Zagreb 4:0